Snipp, snapp, snute, så var eventyret ute.

 

Er det rart å komme hjem, spør alle. Ja, sier vi. Men sannheten er at overgangen til sivilisasjonen har vært skuffende ukomplisert. I virkeligheten glir vi rett inn i de rollene vi hadde før vi dro. Etter en halv time hadde Eline fått simkort og Ingvill sprang rundt med nabojentene som om hun aldri skulle ha gjort annet.

Skrevet lørdag 2. august 13:15

Det ble ikke vekslet mange ord da båten blåste i fløyta og satte kursen ut fjorden.


Den største klumpen i halsen kom da Nordsyssel seilte ut Wijdefjorden. Huset vårt gjennom det siste året gikk gradvis i ett med landskapet lenge før det forsvant bak horisonten. Det var slik det var. I et år var vi en del av fjellene og tundraen.

TAKK!
Vi kom hjem til Isfjorden rundt 0200 natt til onsdag, og ble midt på natta møtt av gode venner med varm suppe og enda varmere klemmer. I løpet av uka har vi fått hele utrustningen vår i hus, takket være en mer enn pågående Braathen-kaptein. Knut Bru fortjener navnet sitt på trykk! Vaskemaskina har gått kontinuerlig, og etter hvert begynner vi vel å bli noenlunde rene selv også.

Takk til alle dere som har fulgt oss gjennom året der nord. Det har vært en underlig kontrast mellom vår isolerte tilværelse og den store ”omgangskretsen” vi har hatt. Vi har fått usedvanlig mange hyggelig brev. Vi har satt stor pris på engasjementet, selv om vi ikke har hatt kapasitet til å besvare alle. Og ikke minst takk til alle som har hjulpet oss. Ikke bare såkalte sponsorer, men like mye alle som har bidratt med gode råd og praktisk hjelp.

ET EVENTYR
I går satt Ingvill på trappa og så ut over romsdalsfjellene. –Når jeg ser på fjellene, da savner jeg Mike, sa hun. Vi får aldri vite hva Austfjordneset betydde for oss. Det finnes ingen instrumenter som kan måle det. Vi har vært opptatt av hvordan vi skulle kunne nyttegjøre dette året etter at vi kom hjem. Hvordan skulle vi unngå at Austfjordneset ble redusert til bilder i et fotoalbum og kun det? Eller er ikke det så viktig? Kanskje trenger vi ikke å omgjøre det til noe som helst? Kanskje vi skal la året på Austfjordneset forbli akkurat hva det var: Vårt livs eventyr.Et lite glimt av den rørende mottakelsen vi fikk da vi kom hjem til Isfjorden.
Dermed var drømmen om en overvintring forvandlet til minner om Austfjordneset. (Foto: Øystein Talberg)


[tilbake]
[til artikkelregisteret]

 


Været:

6°C Liten kuling

onsdag 23. juli 2003 07:35
Siste værmelding fra Austfjordneset. Takk for laget! Fra nå av må dere gjette dere til vindretningen i Wijdefjorden.
[logg]


Gode Råd:

e8IsM3 

Ukens bilde:
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
aaaaaaaaaaaaaaaaa

(klikk på bildet for større versjon)

[se arkiv over "ukens bilder"]


Hold deg oppdatert!
Vi sender ut en e-post omtrent en gang i måneden, med oppdateringer fra Austfjordneset. Ønsker du å motta denne, legg inn e-post adressa di [her].
 


Besøkende:
-
totalt:
- denne mnd:
- i dag:
- akkurat nå:


(telleren startet 08.10.02)

Email:
Vi er å treffe på
stein@austfjordneset.no. Adressen har en begrensning slik at vi ikke mottar mail som er større enn 200 kb. Det er kanskje grunnen til at mange savner svar på mailene sine. Det beste er om mailene ikke inneholder vedlegg som f.eks bilder. Det tar veldig lang tid å laste ned slike vedlegg, samt kostnadene er skyhøye.


 
e8IsM3